ДКЦПФР спрощує подачу звітності для депозитаріїв


ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення депозитарної діяльності депозитарієм цінних паперів та подання відповідних документів до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

За словами розробників документу, на даний момент депозитарії цінних паперів подають до Комісії регулярні адміністративні дані у паперовому вигляді та електронних носіях (дискета, диск), що викликає ряд незручностей - тривалий процес надходження звітності через засоби поштового зв'язку, подання адміністративних даних в паперовій формі потребує матеріальних витрат з боку професійних учасників ринку цінних паперів на витратні матеріали та ін. Тож, з метою спрощення та удосконалення цього процесу, спеціалісти Комісії розробили Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення депозитарної діяльності депозитарієм цінних паперів та подання відповідних документів, схвалене рішенням Комісії від 30.08.2011 №1200.

«Підготовка Положення - це черговий запланований крок регулятора в процесі переходу на електронну звітність, електронний документообіг. Намагаючись відповідати нагальним потребам часу та учасників ринку, ми постійно впроваджуємо нові можливості, які дозволяють значно спростити передачу та обробку даних. Сподіваюсь, що наша ініціатива буде гідно оцінена профучасниками, і тепер депозитарії зможуть ще зручніше та оперативніше подавати регулятору свою звітність», - коментує новацію Комісії Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР.

Проектом Рішення передбачено запровадження подання адміністративних даних депозитаріями до Комісії у вигляді електронних документів з використанням системи електронного документообігу, а також уніфікацію форм для складання адміністративних даних.

З метою обговорення з громадськістю, текст документу вже оприлюднено на офіційному сайті Комісії.

Нагадаємо, що у березні поточного року ДКЦПФР впровадила додаткові можливості подачі адміністративних даних та інформації професійними учасниками фондового ринку - у вигляді електронних документів із накладенням електронного цифрового підпису.

Джерело: FundMarket

9 вересня 2011 р.