ДКЦПФР затвердила порядок визначення вартості чистих активів ІСІ


ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні 12 липня 2011 року прийняла рішення Про затвердження Змін до Положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів).

«Ми розробили даний документ у зв'язку з необхідністю врегулювання низки питань в оцінці активів інститутів спільного інвестування, з якими стикнулися КУА в найгостріший кризисний період та продовжують стикатися у своїй повсякденній діяльності», - говорить про передумови підготовки Змін Олена Табала, Директор Департаменту моніторингу фондового ринку. За її словами, внесення Змін до Положення спрямоване на врегулювання питань оцінки «проблемних» активів, таких, як цінні папери, обіг яких зупинено; облігації, по яким емітент не виконує свої зобов'язання; грошові кошти, розміщені на депозитних рахунках банків із тимчасовою адміністрацією.

Зміни пройшли погодження у Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва і направлені на державну реєстрацію в Міністерство юстиції України.

Важливо відзначити, що рішення набере чинності з першого числа кварталу, наступного за кварталом, в якому відбудеться офіційне оприлюднення документу.

«Реалізація запропонованих норм надасть можливість реально оцінювати вартість чистих активів на будь-яку дату. Насамперед, інвестор отримає інформацію про реальну вартість активів, перспектив інвестиційної діяльності. Не менш важливими запропоновані зміни будуть й при застосуванні ліквідаційних процедур», - коментує позитивні зміни, які в собі несе рішення Комісії, директор Департаменту моніторингу фондового ринку ДКЦПФР.

Джерело: FundMarket

13 липня 2011 р.