НКЦПФР продовжує роботу у напрямі вдосконалення системи освіти на фондовому ринку


 Продовжуючи вирішувати питання освітнього напряму, НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) визначила Український інститут розвитку фондового ринку Київського Національного економічного університету ім. В. Гетьмана (УІРФР) своїм навчально-методичним центром, а також визначила регіональні атестаційні центри з питань фондового ринку. Відповідні рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора 3 квітня 2012 року.

 

«Комісія співпрацює з УІРФР з 1997 року - спочатку як з навчально-атестаційним центром, а з листопада 2000 року - і як з навчально-методичним центром регулятора, - розповідає Олег Мозговий, Член НКЦПФР. - Комісія у співпраці з вищим навчальним закладом постійно розробляє типові програми навчання фахівців фондового ринку, систематично оновлює тести для складання кваліфікаційних іспитів, організовує стажування викладачів, готує методичні посібники та підручники з питань фондового ринку та корпоративного управління та ін. Варто зазначити, що багато співробітників регулятора, в тому числі, і керівників, є випускниками Українського інституту розвитку фондового ринку».

 

Крім того, з метою упорядкування роботи щодо атестації фахівців з питань фондового ринку НКЦПФР визначила Львівський інститут менеджменту, Одеський національний економічний університет та Харківський центр науково-технічної та економічної інформації регіональними постійно діючими атестаційними центрами з питань фондового ринку та затвердила склад екзаменаційних комісій, що функціонуватимуть на базі цих закладів.

 

За словами пана Мозгового, Комісія здійснює планомірні кроки по удосконаленню фондового ринку в цілому, і не може залишити осторонь такий важливий напрям, як підготовка і сертифікація фахівців. Перспективи розвитку Член Комісії окреслює наступним чином: «Надалі ми маємо намір підвищити вимоги до методологічної бази і до якості підготовки фахівців фондового ринку – рівень викладання і повчальних матеріалів повинен бути підвищений для ефективності всього процесу навчання і, як наслідок, роботи фондового ринку. Крім того, в наших планах - робота над вдосконаленням системи атестації з метою зробити її більш об'єктивною і прозорою».

Джерело: НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

10 квітня 2012 р.