НБУ и ФБ Перспектива подписали договор об участии регулятора в торгах ОВГЗ


Національний банк України та ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» уклали договір про участь регулятора у торгах державними облігаціями.

«Це результат плідної співпраці в напрямку забезпечення НБУ найбільшої технологічної та організаційної зручності щодо участі в біржових торгах державними облігаціями України», – стверджує директор ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» Станіслав Шишков.

З огляду на особливості участі НБУ у біржових торгах та депозитарного обліку операцій стосовно власних цінних паперів, а також на користь депонентів – контрагентів НБУ, вдосконалено торговий термінал Біржі відповідно до рекомендацій та зауважень фахівців НБУ.

Внаслідок проведення процедури крос-сертифікації між центром сертифікації ключів НБУ та центром сертифікації ключів ПАТ «Комунікаційний Фондовий Центр», який обслуговує Біржу, забезпечено можливість участі НБУ в торгах із використанням чинних ключів електронного цифрового підпису, виданих центром сертифікації ключів НБУ.

«Це один з вдалих прикладів взаємного визнання ЕЦП різних центрів сертифікації ключів», – розповів Директор ПАТ «Комунікаційний Фондовий Центр» Сергій Разгонов.

Наприкінці 2011 року НБУ та Біржею проведено тестування функціонально оновленої системи проведення біржових торгів державними цінними паперами. Тестування підтвердило відповідність вимогам НБУ функціональних можливостей та інтерфейсу спеціалізованого торговельного терміналу, впровадженого в НБУ. Наслідком проведеної роботи стало підписання договору про участь Нацбанку у торгах державними облігаціями України на Біржі «Перспектива».

Надання НБУ можливості приймати участь в торгах на кількох біржах одночасно дозволяє забезпечити підвищення конкуренції на біржовому ринку України та є передумовою зростання рівня ліквідності обігу ОВДП на організованому ринку.

Источник: СbondS

14 лютого 2012 р.