Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у листопаді 2012 року


Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у листопаді 2012 року

 

ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» визначила членів Біржі - лідерів за обсягами укладених договорів у листопаді 2012 року (в розрізі видів цінних паперів):

№ з/п

Ринок ОВДП

Ринок акцій

Ринок облігацій

1.

АТ "Ощадбанк"

ТОВ "IК А.I.С.Т.-IНВЕСТ"

АТ "Укрексiмбанк"

2.

АТ "Укрексiмбанк"

ТОВ "КАСТОДI-БРОК"

ТОВ "IНВЕСТИЦIЙНИЙ КАПIТАЛ УКРАIНА"

3.

ТОВ "IНВЕСТИЦIЙНИЙ КАПIТАЛ УКРАIНА"

ТОВ "IК "IФГ КАПIТАЛ"

ТОВ "ЦЕНТРАЛЬНИЙ БРОКЕР"

4.

ПАТ "Унiверсал Банк"

ТОВ "ФК "АКВIТЕНС"

ТОВ "ФОНДОВИЙ АКТИВ"

5.

АТ "Дельта Банк"

ТОВ "ЦЕНТРАЛЬНО СХIДНА ФIНАНСОВА КОМПАНIЯ"

ТОВ "АВАНТI"

6.

ПАТ "IНГ Банк Україна"

ТОВ "Сiтi Брок"

ПрАТ "МТ"

7.

АТ "ОТП Банк"

ТОВ "СПАЙК-IНВЕСТ"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

8.

АБ "Укргазбанк"

ТОВ "ФГI"

ТОВ ФК "ФIНЕКС- УКРАIНА"

9.

АТ "Ерсте Банк"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

ТОВ "СПАЙК-IНВЕСТ"

10.

АТ "СБЕРБАНК РОСII"

ТОВ ФК "ФIНЕКС- УКРАIНА"

ТОВ "ФГI"

 «Цілком очевидно, що з кожним місяцем зростає зацікавленість з боку операторів ринку до участі в торгах на біржі, довіра до її технологій та якісного супроводження операцій. І це позначається на постійному зростанні показників ліквідності на біржі, - зазначає Голова Біржової Ради Едуард Мілюшко. - Хочу подякувати членам біржі за їх активну участь в розвитку біржі, рекомендації щодо вдосконалення технологій. Впевнений, що результати, які вже досягнуті в цьому році, постійні новації, що впроваджуються відповідно до побажань членів біржі, є підтвердженням правильності їх вибору. Сьогодні можна спостерігати активне переведення торгів цінними паперами (насамперед борговими фінансовими інструментами) з позабіржового ринку до регульованого біржового ринку. Відповідно, зростає конкурентоспроможність національного фондового ринку та його привабливість для інвесторів. Напевно, ще дещо зарано підводити підсумки 2012 року, але його вже можна назвати рекордним за обсягами біржових торгів.»

Довідка про Біржу:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерство в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

 

3 грудня 2012 р.