Нові можливості для членів Біржі та їх клієнтів.


     Починаючи з 06.12.2021, за наслідком набуття чинності змін у Правилах клірингу та Регламенті провадження клірингової діяльності ПАТ «Розрахунковий центр», учасники біржових торгів отримують певні додаткові можливості, зазначені у повідомленні, оприлюдненому на веб сайті ПАТ «Розрахунковий центр» (https://settlement.com.ua/periodical-publications/news/2021-11-26-11-23-22.html).

     Зокрема, введено новий вид клірингових субрахунків (субрахунки індивідуального обліку), який передбачає повну сегрегацію активів клієнта учасника клірингу від активів самого учасника клірингу та інших його клієнтів. Зарахування та списання клірингових активів щодо коштів на такі рахунки буде здійснюватися через банківський рахунок клієнта учасника клірингу, в інтересах якого відкрито такий рахунок, на підставі тристороннього договору (між інвестиційною фірмою, її клієнтом та ПАТ «Розрахунковий центр») .

     У разі укладення таких договорів та відкриття субрахунків індивідуального обліку у ПАТ «Розрахунковий центр» для торгівлі в інтересах клієнта на Біржі варто мати на увазі:
- при реєстрації на Біржі та поданні заявок з використанням таких субрахунків індивідуального обліку необхідно зазначати код власності «5».

     Оновлення програмних засобів за наслідком коригування регламентної взаємодії Біржі та ПАТ «Розрахунковий центр» має технічний характер, не веде до зміни версії торговельного терміналу та не потребує звітування відповідно до рішення НКЦПФР № 211 від 17.06.2020.

2 грудня 2021 р.