Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у липні 2016 року


ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» визначила членів Біржі - лідерів за обсягами укладених договорів (в розрізі видів фінансових інструментів) у липні:
 
1) ТОП 10 за державними облігаціями:
1

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

2

АТ "ОТП БАНК"

3

ПАТ "ПУМБ"

4

ПАТ "БАНК АВАНГАРД"

5

ПАТ "МІБ"

6

ПАТ "АЛЬФА-БАНК"

7

АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ"

8

ПАТ "ДІАМАНТБАНК"

9

АТ "УКРСИББАНК"

10

ТОВ "ІФК ПРОФІНВЕСТ"

 
2) ТОП 5 за облігаціями підприємств:
1

АЗОВО-ЧОРНОМОРСЬКА ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ У ФОРМІ ТОВ

2

АТ "УКРСИББАНК"

3

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

4

ТОВ "АБРІС-ІНВЕСТ"

5

ПАТ "ПРОФІНАНС"

 
«Протягом липня договори з фінансовими інструментами укладали 35 членів Біржі, у січні-липні - 64,  - розповів Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради ФБ «Перспектива». – В липні 30 членів біржі укладали договори з державними облігаціями, 6 – з облігаціями підприємств. З 90 членів біржі до торгів допущено 70 торговців цінними паперами (максимальний показник серед фондових бірж України).
За січень-липень 2016 р. середньомісячна кількість членів біржі, що укладали договори з державними облігаціями на ФБ «Перспектива», становить 30, середньомісячна кількість серій держоблігацій, за якими укладалися договори, – 26. За даними публічних ренкінгів, аналогічні показники на ПФТС складають 20 та 15 відповідно, тобто, в 1,5-1,7 раз менше.
Варто зазначити, що частка державних облігацій в сукупному обсязі торгів на фондових біржах України у липні становила 93%, з початку року – 86%. Таким чином, саме державні облігації залишаються найбільш значущим джерелом ліквідності на національному регульованому ринку.»

 

Довідка про компанію:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Одразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових та інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013), отримала погодження НБУ (2014), зареєструвала специфікації і запустила в обіг (2015) валютні деривативи. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють лідирувати в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

5 серпня 2016 р.