Лідери ФБ «Перспектива» за обсягами укладених договорів червень та ІІ квартал 2016 року


Фондова біржа «Перспектива» визначила членів біржі - лідерів за обсягами укладених договорів (в розрізі видів фінансових інструментів).

У червні 2016 року

Державні облігації

Акції

Облігації підприємств

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ФК "КУБ"

ТОВ "ФК "АВЕРС ІНВЕСТ"

ПАТ "ПУМБ"

ТОВ "КАПІТАЛ ТАЙМС"

ТОВ "ФК "КУБ"

АТ "ОТП БАНК"

ТОВ "УНІВЕР КАПІТАЛ"

ПАТ "ПРОФІНАНС"

У ІІ кварталі 2016 року

Державні облігації

Акції

Облігації підприємств

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ФК "КУБ"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

АТ "ОТП БАНК"

ПАТ "ПРОФІНАНС"

ТОВ "ПРОФІ-Т ЦІННІ ПАПЕРИ"

ПАТ "БАНК АВАНГАРД"

ТОВ "ІФК ПРОФІНВЕСТ"

ПуАТ "ФІДОБАНК"

ПАТ "ПУМБ"

ТОВ "КАПІТАЛ ТАЙМС"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ РАДНИК"

АБ "УКРГАЗБАНК"

ТОВ "УНІВЕР КАПІТАЛ"

ТОВ "ФК "КУБ"

«Протягом червня договори з фінансовими інструментами укладали 37 учасників біржових торгів, у ІІ кварталі – 46, з початку року - 61,  - розповів Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради ФБ «Перспектива». – Зокрема, у червні 29 учасників торгів укладали договори з державними облігаціями, 4 – з облігаціями підприємств, 5 – з акціями. У І кварталі угоди з державними облігаціями укладали 37 учасників, з облігаціями підприємств – 11, з депозитними сертифікатами НБУ – 6, з акціями – 7».
На кінець першого півріччя на біржі зареєстровано 92 члени, з яких до торгів допущено 74. Це значно перевищує показники допуску брокерів до торгів на інших фондових біржах (УБ – 52, ПФТС – 66, КМФБ – 44). Статус члена ФБ «Перспектива» мають 40 банків, що також є максимальним показником на національному біржовому ринку.

Довідка про компанію:
Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Одразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових та інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013), отримала погодження НБУ (2014), зареєструвала специфікації і запустила в обіг (2015) валютні деривативи. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють лідирувати в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

6 липня 2016 р.