Біржа Перспектива знаходиться в процесі перемовин з американським інвестором на тему входу в капітал Біржі


ФБ "Перспектива" заявляє про наявність інтересу до входження в капітал Біржі з боку американського приватного інвестиційного фонду.

"Діяльність від імені інвестора провадить одна з компаній "великої четвірки", - говорить Сергій Антонов, співвласник ПАТ "Біржова група Перспектива", холдера акцій ФБП, - і ми уже провели декілька раундів перемовин у різних форматах".

Бенефіціар відмовився надавати більше інформації про інвестора і деталі перемовин:
"Ні назву посередника, ні, тим більше, назву інвесткомпанії я назвати не можу. Єдине, що можу сказати: так, це американський фонд, а не представники країни-агресора, замасковані під офшор. Інвестор чітко висловив свою позицію щодо зацікавленості в динамічному розвитку ринку".

Від сeбe Сергій Антонов додав: "На мою думку у поточній ситуації будь-які перемовини щодо можливих змін в структурі власності операторів національного біржового ринку мають бути максимально публічними. Наприклад такими, як наша нeщодавня пропозиція учасникам ринку про входження до капіталу ФБ "Перспектива". Крім того, повторюсь - ми готові до конструктивного діалогу і з УБ і з ПФТС".

Нагадаємо, нещодавно ФБ «Перспектива» звернулася до учасників ринку, фондових бірж та регулятора з метою, по-перше, ініціювати обговорення конструктивних форматів консолідації національного біржового ринку: і, по-друге, запропонувати ринковим операторам можливість участі в капіталі ФБ «Перспектива».

За результатами торгів на фондовому ринку України, в період з 01.01.2015 - 20.11.2015 обсяг торгів на біржі становить 200,72 млрд грн. У розрізі фінансових інструментів ринкова частка ФБ «Перспектива» з початку 2015 року становить: щодо ОВДП – 85%, акцій – 8%, облігацій підприємств – 24%, інвестиційних сертифікатів – 58%, депозитних сертифікатів – 73%, строкових контрактів – 56%.


Довідка про ФБ «Перспектива»:
Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність.
Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерські позиції в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів уже протягом останніх чотирьох років.
Одразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових та інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013), отримала погодження в НБУ (2014), зареєструвала специфікації і запустила в обіг (2015) валютні деривативи.

25 листопада 2015 р.