Лідери біржі «Перспектива» за обсягами укладених договорів у cічні 2015 року


Фондова біржа «Перспектива» визначила членів біржі - лідерів за обсягами укладених договорів (в розрізі видів фінансових інструментів) у січні:

Ринок ОВДП

Ринок акцій

Ринок облігацій підприємств

АТ "ОЩАДБАНК"

ТОВ "ФОНДОВИЙ АКТИВ"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ЦЕНТРАЛЬНИЙ БРОКЕР"

АТ "УКРЕКСІМБАНК"

ТОВ "ФК "ЕКСПЕРТ"

ТОВ "ІК "ІФГ КАПІТАЛ"

ПАТ "ПУМБ"

ТОВ "ІК "ІФГ КАПІТАЛ"

АТ "ОЩАДБАНК"

АТ "ОТП БАНК"

ТОВ "ТРЕЙД ФІНАНС"

АБ "УКРГАЗБАНК"

ПАТ "ДІАМАНТБАНК"

ТОВ "ФІНМАРКЕТ-ГРУП"

ПАТ КБ "ЄВРОБАНК"

ПАТ "АЛЬФА-БАНК"

ТОВ "ІК "А.І.С.Т.-ІНВЕСТ"

АТ "УКРЕКСІМБАНК"

АБ "УКРГАЗБАНК"

ТОВ "КАСТОДІ-БРОК"

ПУАТ "ФІДОБАНК"

ТОВ  "ФОНДОВИЙ АКТИВ"

ТОВ "АЛОР УКРАЇНА"

ТОВ "ФК "ОЛІМП"

ПАТ "БАНК АВАНГАРД"

ТОВ "І-НВЕСТ"

ТОВ "ІФК ПРОФІНВЕСТ"

 
«Протягом січня договори з фінансовими інструментами укладали 56 членів біржі (46% середньомісячної кількості), - розповів Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради ФБ «Перспектива». – При цьому 38 членів біржі укладали договори з державними облігаціями, 19 – з акціями, 20  – з облігаціями підприємств, 2– з облігаціями місцевих позик, 15  – з інвестиційними сертифікатами».
На кінець січня на ФБ «Перспектива»  зареєстровано 123 члени, з них до торгів допущено 112 (91%). Для порівняння: на УБ, яка лідирує за кількістю членів (135), до торгів реально допущений 82 оператори (61%), а загальна кількість членів ПФТС – 106 (реальна кількість торгуючих – близько 70). Тобто, на «Перспективі» наразі сформований найбільший за чисельністю операторів ринок.

 

Довідка про компанію:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Одразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових та інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013), отримала погодження НБУ (2014), зареєструвала специфікації і запустила в обіг (2015) валютні деривативи. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють лідирувати в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

2 лютого 2015 р.