20.11.2014 та 27.11.2014 Біржа проводить навчальні торги на строковому ринку.


Шановні колеги!

 

ФБ "ПЕРСПЕКТИВА"  (надалі – Біржа) висловлює вам свою повагу та запрошує представників валютних та інвестиційних підрозділів банків України взяти участь у робочих зустрічах з питання проведення навчальних торгів деривативами (строковими контрактами) на валютні пари UAH/USD, UAH/EUR, а також на індекси UIRD та KievPrime.

Зустрічі пройдуть 20.11.2014 та 27.11.2014 за адресою: м. Київ, вул. Л. Толстого, 9А, другий поверх.

Запуск торгів валютними деривативами на національному фінансовому ринку має розширити можливості банків та їх клієнтів щодо хеджування валютних ризиків, а НБУ – диверсифікувати інструментарій нагляду за ціноутворенням, валютної та монетарної політики.

Унаслідок переходу регулятора до ринкових механізмів встановлення офіційного валютного курсу, актуальність запуску в обіг вітчизняного строкового ринку валютних деривативів багаторазово підвищується. Зрозуміло, що для суб’єктів фінансових ринків має бути забезпечено зручні інструменти хеджування валютних ризиків не тільки за кордоном, але й на локальному ринку України.

Біржа має розвинуті технології торгів на строковому ринку, що доводять регулярні торги відсотковими деривативами та успішне тестування процедури торгів валютними ф’ючерсами навесні 2014 року, в яких приймали участь представники фондових підрозділів банків.

Наразі Біржа повторно проводить тестові торги для представників валютних та інвестиційних підрозділів банків задля опрацювання логіки, алгоритму торгів та розрахунків, аби банки були максимально готові (технологічно та методологічно) до участі в торгах валютними деривативами після погодження їх специфікації з боку НБУ та НКЦПФР, що очікується найближчим часом.

В рамках навчальних торгів буде проведена презентація моделі строкового ринку Біржі (торгів, клірингу та розрахунків за участі платіжної системи, зареєстрованої НБУ) та організовані навчальні торги у форматі ділової гри для отримання практичних знань та відпрацювання навиків торгів на строковому ринку Біржі.

В ході навчальних торгів будуть відпрацьовані форс-мажорні ситуації: формування маржинальних вимог, примусове закриття позицій, припинення торгів окремими серіями термінових контрактів та на строковому ринку в цілому, не допуск до торгів осіб, які вчасно не поповнили грошовий ліміт до необхідного розміру. Також буде змодельована ситуація різкої зміни курсу і сформовані документи (в т.ч. первинні) за наслідками торгів та розрахунків.

20.11.2014 зустріч відбудеться о 17-00

Час проведення зустрічі 27.11.204 Біржа доведе до учасників додатково.

На зустріч запрошені представники ACI Ukraine.

 

Заявки на участь (в довільній формі) просимо надсилати на адресу info@fbp.com.ua або зручним для вас способом.

Контактна особа:

Харченко Вячеслав, тел. 067 235-32-20

 

З повагою,

Директор

ПАТ «ФБ «ПЕРСПЕКТИВА»                                                                               С.Є. Шишков

 

Місцезнаходження зустрічі:

18 листопада 2014 р.