Лідери ФБ «Перспектива» за обсягами укладених договорів за лютий 2014 року


       Фондова біржа «Перспектива» визначила членів біржі - лідерів за обсягами укладених договорів у лютому (в розрізі видів фінансових інструментів)

Ринок ОВДП

Ринок акцій

Ринок облігацій підприємств

АБ "Укргазбанк"

ТОВ "ІК "А.І.С.Т.-ІНВЕСТ"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "КАСТОДІ-БРОК"

ТОВ "втб банк"

АТ "ОТП Банк"

ТОВ "Центральний брокер"

тов "фондовий актив"

АТ "Ощадбанк"

ТОВ "ФІНМАРКЕТ-ГРУП"

ПуАТ "ФІДОБАНК"

АТ "Укрексімбанк"

ТОВ "ІК "АБСОЛЮТ ІНВЕСТ"

ПАТ "кредит європа БАНК"

ТОВ "ФОНДОВИЙ АКТИВ"

ПрАТ "МТ"

ТОВ "центральний брокер"

ПАТ "втБ банк"

ТОВ "Фондовий актив"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

тов "центральний брокер"

ТОВ "перший інвестиційний банк"

ТОВ ФК "ФІНЕКС- УКРАЇНА"

ПуАТ "ФІДОБАНК"

ТОВ "Інвест Брок"

АБ "укргазБАНК"

паТ "пумб"

ТОВ "таргет трейд"

ат "ощадбанк"

        «Звертаємось до членів біржі, інвестиційної спільноти України, аби консолідувати свої зусилля та не допустити силових сценаріїв вирішення політичних конфліктів в нашій державі, не допустити жертв у цивілізованій країні, котру ми спільно бажаємо побудувати.

        Щиро сподіваємось, що поточні події стануть передумовою, аби остаточно консолідувати Україну. Впевнені, що застосування суто мирних та конструктивних методів вирішення політичних суперечок, акцент на захисті людських життів, які є найбільшою європейською цінністю, залучення до поміркованого діалогу міжнародної спільноти, виключає необхідність іноземного втручання та стане запорукою розвитку нашої держави.

        Біржа працює та забезпечує проведення торгів в штатному режимі, але важко не помітити зменшення активності операторів біржового ринку, зростання ризиків інвестування в українські цінні папери через загрози суверенітету та територіальної цілісності країни», - повідомляє Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради ФБ «Перспектива».

       У лютому, попри зростаючу політичну та економічну напруженість, фондовий ринок продовжував виконувати свої природні макроекономічні функції. За минулий місяць ще 3 банки отримали статус членів ФБ «Перспектива». Втім, через вихід 5 торговців ЦП, загальна кількість членів біржі скоротилася з 144 до 142.

       За звітний місяць 59 б членів біржі, тобто 42% середньомісячної кількості, укладали договори щодо цінних паперів на біржі, в т.ч. 33 (-7) – щодо державних облігацій України, 26 (+3) – щодо акцій, 28 (-5) – щодо облігацій підприємств та іпотечних облігацій, 5 – щодо облігацій місцевих позик, 16 (-1) – щодо інвестиційних сертифікатів.

 

       Довідка про компанію:

       Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011), запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти та впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013). Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерство в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

4 березня 2014 р.