Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у січні 2014 року


      Фондова біржа «Перспектива» визначила членів біржі-лідерів за обсягами укладених договорів у січні (в розрізі видів фінансових інструментів).

Ринок ОВДП

Ринок акцій

Ринок облігацій підприємств

АТ "Ощадбанк"

ТОВ "ІК "ІФГ КАПІТАЛ"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

АТ "ОТП Банк"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНСАЙТ КАПІТАЛ"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ПФБК"

АТ "ЄВРОГАЗБАНК"

ТОВ "ФОНДОВИЙ АКТИВ"

ТОВ "ФК "ЕКСПЕРТ"

ПуАТ "ФІДОБАНК"

АТ "Укрексімбанк"

ТОВ "ФОНДОВИЙ АКТИВ"

ПАТ "ВТБ БАНК"

АБ "Укргазбанк"

ТОВ "ІК "ТРАВІАН"

ТОВ "ІК "ІФГ КАПІТАЛ"

ПАТ "ПУМБ"

ТОВ "ФК "КУБ"

ПАТ "БАНК ПЕТРОКОММЕРЦ-УКРАЇНА"

АТ "УкрСиббанк"

ТОВ "ФІНМАРКЕТ-ГРУП"

ТОВ "ПРОФІ-Т ЦІННІ ПАПЕРИ"

АТ "Дельта Банк"

ТОВ "ІК "АБСОЛЮТ ІНВЕСТ"

ТОВ ФК "ФІНЕКС- УКРАЇНА"

ПуАТ "ФІДОБАНК"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

       «У січні членство на біржі отримав "златоБАНК" і загальна кількість банківських установ серед членів ФБ «Перспектива» зросла до 58 організацій. Таким чином, банки складають 40% від загальної кількості членів біржі,  відзначив Едуард Мілюшко, голова біржової ради ФБ «Перспектива». – Варто звернути увагу, що банки є значно більш стабільними учасниками торгів, ніж ТЦП-небанки: ТЦП мігрують з біржі на біржу, їх кількість останніми роками дещо скорочується, але кількість банків-членів фондових бірж майже не зазнала суттєвих змін».

       Протягом 2013 року ФБ «Перспектива» вдалося значно збільшити кількість банків-членів (з 35 до 57, тобто на 63%). Саме банки забезпечили 71% загального обсягу торгів на біржі за 2013 рік, в т.ч. в сегменті торгів ОВДП частка банків становила 78%, облігацій підприємств – 56%.

       За звітний місяць 62 (-2 до попереднього місяця) членів біржі, тобто 43% середньомісячної кількості, укладали договори щодо цінних паперів на біржі, в т.ч. 40 (+2) – щодо державних облігацій України, 23 (-1) – щодо акцій, 33 (+2) – щодо облігацій підприємств та іпотечних облігацій, 5 (+1) – щодо облігацій місцевих позик, 17 (+1) – щодо інвестиційних сертифікатів.

       Довідка про компанію:

       Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011), запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти та впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013). Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерство в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

5 лютого 2014 р.