Передплатники Bloomberg отримають доступ до інформації ФБ "Перспектива".


1 листопада одне з найбільших світових інформаційних агентств Bloomberg Finance LP (Нью-Йорк, США) підписало з ФБ "Перспектива" договір щодо поширення біржової інформації.
«До теперішнього часу аналогічні договори на поширення інформація про результати торгів на Біржі були укладені, насамперед, з інформаційними агентствами CBonds і TRData, - повідомив глава біржового Ради ФБ "Перспектива" Едуард Мілюшко . - Однак забезпечення трансляції даних про торги на ФБ "Перспектива" таким найвідомішим постачальником фінансової інформації, яким є Bloomberg, є для нас дуже важливим, оскільки для міжнародних інвесторів спрощується оперативний доступ до інформації про вартість найбільш ліквідних цінних паперів українських емітентів, допущених до торгів на нашій біржі».
Крім того, у завершальній стадії знаходиться тестування інформаційного обміну і підписання аналогічного договору з іншим провідним світовим провайдером фінансової інформації - ThomsonReuters. Таким чином, лідерство ФБ "Перспектива" на національному ринку підтверджується і зростаючим інтересом з боку провідних міжнародних провайдерів біржової інформації.

Довідкова інформація:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011), запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти та впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013). Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерство в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

Bloomberg - один з двох провідних постачальників фінансової інформації для професійних учасників фінансових ринків. Основний продукт - BloombergTerminal, через який можна отримати доступ до поточних та історичних цін практично на всіх світових біржах і багатьох позабіржових ринках, стрічці новин агентства Bloomberg та інших провідних засобів масової інформації, системи електронної торгівлі облігаціями та іншими цінними паперами.

4 листопада 2013 р.