Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у липні 2013 року.


ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» визначила членів Біржі - лідерів за обсягами укладених договорів у липні 2013 року (в розрізі видів фінансових інструментів):

Ринок ОВДП

Ринок акцій

Ринок облігацій підприємств

АТ "Ощадбанк"

ТОВ "ІК "А.І.С.Т.-ІНВЕСТ"

ТОВ "ЕЙДІСІ СЕКЬЮРІТІЗ"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "КАСТОДІ-БРОК"

ПАТ "АЛЬФА-БАНК"

АБ "Укргазбанк"

ТОВ "ІК "ТРАВІАН"

ПАТ "ПУМБ"

ПАТ "Універсал Банк"

ТОВ "ФК "КУБ"

ПАТ "Банк Перший"

АТ "Укрексімбанк"

ТОВ "УІДК"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

АТ "СБЕРБАНК РОСІЇ"

ТОВ "ДІ`ЕН`КЕЙ КАПІТАЛ"

ТОВ ФК "ФІНЕКС- УКРАЇНА"

ПАТ "ВТБ БАНК"

ТОВ "ФК "ЕКСПЕРТ"

ТОВ "ПРОФКОМ"

ПуАТ "ФІДОБАНК"

ТОВ "ФК "АКВІТЕНС"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ЦЕНТРАЛЬНИЙ БРОКЕР"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

ПАТ "БАНК "ЮНІСОН"

АТ "ОТП Банк"

ТОВ "ІК "ІФГ КАПІТАЛ"

ТОВ "ФК "ОК-2"

«У липні членство на біржі отримали 4 торговця цінними паперами та 1 банк, - повідомив Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради. – За звітний місяць 66 (+3 до попереднього місяця) членів біржі, тобто 45% середньомісячної кількості, укладали договори щодо цінних паперів на біржі, в т.ч. 38 (+1) – щодо державних облігацій України, 27 (+2) – щодо акцій, 22 – щодо облігацій підприємств та іпотечних облігацій, 4 (-1) – щодо облігацій місцевих позик, 18 (+2) – щодо інвестиційних сертифікатів.
Поступове збільшення учасників торгів та впровадження нових біржових технологій (неттінг, використання додаткового забезпечення в цінних паперах, розширення кола відсоткових деривативів, РЕПО щодо ОВДП тощо) призвели до рекордного у поточному році місячного обсягу торгів на Біржі (32 млрд грн. всього, в т.ч. 29 млрд грн. щодо ОВДП) та на біржовому ринку загалом (55 млрд грн. та 36 млрд грн. відповідно).
Наприкінці липня Біржа черговий раз оновила торговельний термінал – до версії 5.0.0.33, яка дозволяє учасникам біржових торгів автоматично імпортувати до торгового терміналу низку заздалегідь підготовлених тікетів у форматі MS Excel, брати участь в торгах депозитними сертифікатами НБУ, використовувати інші додаткові операційні зручності інтерфейсу. Сподіваємось на подальші пропозиції членів Біржі, які ми регулярно реалізовуємо з метою підвищення ліквідності та спрощення доступу до біржових торгів ».

Довідка про компанію:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерство в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

1 серпня 2013 р.