Щодо регламенту переказу коштів для участі в торгах, клірингу і розрахунках при технології нетингових розрахунків щодо ДЦП.


Біржа погодила з банками та торговцями цінними паперами (учасниками тестування технології торгів з використанням додаткового забезпечення в цінних паперах) технологічний регламент переказу коштів для участі в торгах, клірингу і розрахунках при технології нетингових розрахунків щодо державних цінних паперів. Регламент опублікований в розділі «Документи» інформаційного інтернет-сайту Біржі.

Нагадаємо, що нова редакція Правил Біржі, спрямована на конкретизацію опису процедур, пов’язаних з використанням додаткового забезпечення в цінних паперах, була зареєстрована Рішенням НКЦПФР від 09.04.2013 № 530.

За наслідками опрацювання проекту Правил Біржі фахівці Національного банку України у листі №29-106/4802 від 26.04.2013 констатували відповідність Правил Біржі вимогам Положення про депозитарну діяльність Національного банку України.

«Біржею розроблено технологічний регламент з метою більш детального врегулювання відносин, пов'язаних із використанням додаткового забезпечення в цінних паперах та спрощення ознайомлення членів Біржі з технологією нетингових розрахунків та використанням додаткового забезпечення в цінних паперах», - пояснює директор ПАТ «ФБ «Перспектива» Станіслав Шишков.

Біржа наразі опрацьовує програмне забезпечення у відповідності до змін у Положенні про депозитарну діяльність Національного банку України та оновленого регламенту інформаційної взаємодії з НБУ, отриманого листом від 17.04.2013 № 57-010/4679, та планує за наслідками ретельного тестування за участі широкого кола членів Біржі забезпечити оперативне впровадження нової технології біржових торгів та розрахунків.

Перший етап тестування буде розпочато після травневих свят (14.05.2013).

«Впевнені, що ці заходи мають надати додатковий поштовх розвитку вторинного ринку інструментів державного боргу, який забезпечується через активну діяльність НБУ у впровадженні розрахункових та клірингових новацій», - підкреслює Голова Біржової Ради Едуард Мілюшко.

30 квітня 2013 р.